Bayern želi dovesti Tottenhamovog vratara Gomesa


Daily Mail piše da je novi njemački nogometni prvak Bayern zagrizao za dovođenje Tottenhamovog brazilskog vratara Heurelha Gomesa, koji je ove sezone branio u odličnoj formi…

Nakon odlaska Olivera Kahna u mirovinu prije dvije godine, Bayern nije uspio kvalitetno riješiti pitanje golmana na duže staze. Doduše, s učinkom Hans-Jörga Butta ove sezone su čelnici i struka bavarskog kluba jako zadovoljni, ali on ima 35 godina. Bavarci žele angažirati golmana na kojeg bi se mogli osloniti u duljem razdoblju.

Upravo je Kahn preporučio Igora Akinfejeva, golmana CSKA-a i ruske reprezentacije. Kada bi mogao birati, Kahn bi angažirao Gianluigija Buffona iz Juventusa. Bivši francuski nogometni reprezentativac Willy Sagnol, koji je u Bayernu igrao od 2000. do 2009. godine, Bavarcima je, pak sugerirao dovođenje Lyonovog vratara Huga Llorisa koji je, po njegovom mišljenju, ”jedan od tri ili četiri najbolja golmana na svijetu”.

Bild je ranije pisao da je prvi na meti kluba s Allianz Arene Schalkeov vratar Manuel Neuer, no, njega trener Schalkea Felix Magath ne želi pustiti.

Daily Mail piše da je, uz Neuera, najveća Bayernova želja Gomes, kojeg, pak, veže ugovor na još dvije sezone sa Totenhamom. Engleski dnevnik tvrdi da je Bayernov trener Louis van Gaal postao veliki štovatelj Gomesovih vratarskih vrlina još dok je vodio nizozemski AZ Alkmaar.

Poznato je da je Gomes na White Hart Lane stigao baš iz nizozemskog PSV-a, u kojem je proveo četiri sezone. Prelazak u Bayern, dodaje Daily Mail, bio bi mu olakšan s činjenicom da je kapetan minhenske momčadi Mark van Bommel bivši Gomesov suigrač iz PSV-a.

ribery77
........::::Zivim za Bayern::::........

8 komentara

Komentariši