Heynckes: Još uvijek nisam pristao preuzeti BayernIako je dio njemačkih medija najavljivao kako će u ponedjeljak Bayern i službeno objaviti da će Jupp Heynckes od sljedeće sezone preuzeti trenersku klupu bavarskoga kluba, od toga zasad nema ništa…

Štoviše, po tom se pitanju oglasio sam 65-godišnji Heynckes, potvrdivši da još uvijek nije donio odluku oko trećeg odlaska u Bayern u svojoj karijeri. Nedvojbeno je da na kraju sezone napušta Bayer Leverkusen u kojem će ga naslijediti sadašnji trener Freiburga Robin Dutt, ali još uvijek razmatra ponudu iz Münchena.

– Nisam pristao preuzeti Bayern i nikakve pregovore još nisam vodio s čelnicima kluba – rekao je Heynckes, ali je ipak priznao da mu je izvršni predsjednik aktualnog njemačkog prvaka Karl-Heinz Rummenigge ponudio posao, a nakon toga je neobvezno razgovarao i s drugim čelnikom Bavaraca, Ulijem Hoenessom.

Heynckes je vodio Bayern od 1987. do 1991., osvojivši pritom dva njemačka naslova, a potom je 2009. uskočio na klupu i odradio završnicu prvenstva nakon otkaza Jürgenu Klinsmannu.

Bayern će na kraju ove sezone, nakon dvogodišnjeg rada, napustiti Louis van Gaal, a Heynckes je odmah po objavi te vijesti postao jedan od favorita za nasljednika nizozemskog stručnjaka. No, do kraja tekuće sezone ima još posla s "apotekarima".

– Bayer je dobro vođen klub sa sjajnom momčadi i bilo mi je teško donijeti odluku o odlasku. Napravit ću sve da sačuvamo drugo mjesto u prvenstvu i izborimo izravni ulazak u Ligu prvaka – istaknuo je Heynckes.

Dodajmo ovome i da je Freiburg objavio kako će Dutta na klupi naslijediti sadašnji trener klupskih rezervi Marcus Sorg.

ribery77
........::::Zivim za Bayern::::........

Komentariši